Uit eten met een glutenvrij dieet

Als je uit eten gaat zoek dan zorgvuldig een restaurant uit en  zoek van te voren contact. Bellen en uitleggen dat je een glutenvrij dieet volgt en dat je echt ziek kan worden van producten die gluten bevatten aan de kok, lijkt hier de beste optie.

Kies een restaurant dat zijn eten bereid uit zoveel mogelijk onbewerkte levensmiddelen en van te voren niet te veel voorbereid.

 

Blijf beleefd en zie elk contact als een mogelijkheid om een ander iets te leren.

 

Loopt het contact stroef en vertrouw je er niet op dat je serieus genomen wordt, vertrek dan. Als je met een groep bent, zou je kunnen besluiten alleen iets te drinken. Ik zorg er altijd voor dat ik zelf iets bij me heb (rijstewafels, noten, crackers e.d)

 

Ondanks dat je van te voren hebt gebeld en je bezoek hebt voorbereid, noem toch nog een keer dat je een glutenvrij dieet volgt. Als de medewerkers in een restaurant het druk hebben, kan men, vrijwel altijd onbedoeld, wel es verwarring optreden.

 

Op de pagina van de N.C.V. staat een lijst met restaurants die glutenvrije menu’s serveren. Het gaat er hierbij dan vooral om dat de kennis aanwezig is, want in vrijwel elk restaurant zijn de ingrediënten aanwezig om een smakelijke glutenvrije maaltijd te bereiden.


Want to Leave a Reply?

∞   »»