Waar begin je ?

Toen ik in januari 2011 hoorde dat ik beter geen gluten meer kon eten, was ik heel blij dat ik iets in handen kreeg om iets aan mijn klachten te kunnen doen. Omdat ik kok ben, was het voor mij vrij gemakkelijk om invulling te geven aan  deze nieuwe manier van eten. Voor mensen met minder ervaring met koken, kan het in het begin best even zoeken zijn naar wat je nu op tafel gaat zetten of mee naar het werk gaat nemen.

Mijn advies is :  Begin simpel en kies volwaardige producten die van nature glutenvrij zijn.

Probeer niet alles wat je gewend bent te eten klakkeloos te vervangen door kant en klare  glutenvrije varianten, maar ga de uitdaging aan om jezelf een nieuwe manier van koken aan te leren.  Het kan heel verfrissend zijn om je maaltijden eens op een andere manier te benaderen. Bovendien kan het voor mensen die net gaan overschakelen naar een glutenvrij dieet beter zijn om een aantal levensmiddelen een tijdje te laten staan, zoals bijvoorbeeld: koffie, alcohol, rauwkost zijn er een paar. En neem bijvoorbeeld een tijdje een paar keer per dag wat chia zaad ( laten staan in wat water) kauw goed en probeer er achter te komen of je goed op bepaalde producten reageert.

Ik ben heel benieuwd of één van jullie zijn manier van koken heeft omgegooid in plaats van te kiezen voor kant en klare glutenvrije producten en wat voor positieve effecten dat op jou en je gezin heeft gehad. We kunnen allemaal leren van elkaars verhaal, dus ik wil jullie uitnodigen om dat hieronder met ons te delen.


Want to Leave a Reply?